Centrale termice Neamt, Climatizare Neamt: Klimer

Cum alegi centrala termica ideala?

Sunt mai multi factori care, impreuna, definesc o centrala termica de calitate, un ansamblu care se pliaza perfect pe necesitatile voastre. Pornind de la capacitatea centralei si pana la design sau panoul de comanda, avem in fata noastra suficiente componente si functionalitati care pot inclina balanta in privinta unui produs.

EXISTA DOUA TIPURI CE CENTRALE TERMICE IMPORTANTE:
1. CONVENTIONALE
- au o eficienta energetica relativ buna, de aproximativ 92-95% in functie de modelul ales, insa sunt depasite din punct de vedere tehnic, dar mai ales din punctul de vedere al noxelor emise in atmosfera;

2. IN CONDENSARE
- fata de o centrala termica conventionala, modelele in condensare aduc un plus de calitate la nivelul randamentului urcand stacheta pana la un procent de aproximativ 105-110% in functie de modelul ales;
- sunt prietenoase cu mediul, fiind nepoluante si eficente din punct de vedere al consumului si randamentului!

Diferenta intre o centrala termica in condensare si una normala se traduce prin natura componentelor sale, o functie foarte ravnita fiind cea de recuperare a caldurii prin condens. Raportat la acelasi nivel caloric, o centrala termica in condensare are un consum de combustibil cu pana la 40% mai scazut.

Centrala in condensare se pliaza ideal oricarei instalatii de incalzire, atat in cazul sistemelor clasice, pe baza de calorifer, cat si in cazul incalzirii prin pardoseala. Aruncand o privire asupra preturilor practicate de magazinele de specialitate, observam ca diferenta intre o centrala conventionala si una in condensare se poate amortiza in aproximativ 3-4 ani. Cum durata de viata a unei centrale termice de orice fel depaseste 10 ani, o centrala termica in condensare este un model mult mai avantajos pe termen lung. Principiul centralelor termice in condensatie se bazeaza pe crearea conditiilor de condensatie a vaporilor din gazele de ardere in zona schimbatorului primar al microcentralei, astfel incat caldura eliberata sa fi e recuperata in agentul primar care circula prin schimbator. Daca in aceasta zona are loc condensarea totala a vaporilor putem fi siguri ca am recuperat din gazele de ardere 10...12 % din caldura produsa in camera de ardere, prin urmare o microcentrala in condensatie va avea un randament cu cel putin 10% mai mare decat una clasica.



Cum alegi centrala termica ideala?Cum alegi centrala termica ideala?

Contact

Va invitam sa ne contactati folosind formularul online sau telefonic. Veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.

Sunt de acord cu termenii de utilizare a site-ului si prelucrare a datelor personale
TRIMITE MAIL
Suna: 0233 210 647
WhatsApp WhatsApp