Centrale termice Neamt, Climatizare Neamt: Klimer

Din septembrie 2016, spunem adio centralelor termice clasice!

Noi reguli europene pentru producătorii de electrocasnice! Din toamnă nu vor mai fi produse centralele de apartament convenționale, ci doar cele cu condensare, care sunt mai scumpe, însă mai eficiente, potrivit specialiștilor. Motivul - centralele clasice consumă mai mult gaz, iar UE vrea să reducă risipa și să crească eficiența energetică. Măsura va fi luată după intrarea în vigoare, la 26 septembrie, a unei directive UE. Vicepreședintele Asociației Naționale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare și Calcul al Utilităților (ANPSC), a anunțat, la un post central de televiziune, că, pentru a reduce risipa de energie, Comisia Europeană va interzice producătorilor de centrale termice să mai vândă astfel de aparate, care sunt mari consumatoare de gaz. ”Nu veți fi obligați să cumpărați doar centrale cu condensare. Din septembrie noi nu vom putea produce decât astfel de centrale, iar clienții, după ce se vor epuiza stocurile, nemaiavând ce cumpăra, vor fi nevoiți la un moment dat să facă această schimbare. Comercianţii mai au încă timp să vândă stocurile existente. Centralele clasice nu mai dau randament, iar cele cu condensare consumă mai puțin gaz și pot încălzi o suprafață mai mare”, a explicat reprezentantul unei companii producătoare de centrale termice.

ECONOMII DE PÂNĂ LA 20% Producătorii spun că centralele termice cu condensare permit o economie de până până la 20% la consumul de gaz. Acest tip de centrale reutilizează o parte din căldura existentă în gazele arse și o reintroduc în sistem. Mai exact, cu ajutorul unui schimbător de căldură special creat, recuperează o parte din căldura latentă. Puţini sunt însă interesaţi de acest aspect atunci când cumpără centrale. ”La centrala termică cu condensare, modul de funcționare e schimbat cu totul. Ea are o durată de viață mai mare față de centrala convențională și poate recupera căldura. Se face o recuperare a căldurii din gazele de evacuare”, a precizat reprezentantul unei companii de electrocasnice. Mai sunt și alte beneficii pe care o centrală cu condensare le poate aduce. ”De asemenea, o centrală convențională nu este la fel de eficientă ca una cu condensare pentru că poate funcționa fie la toată puterea, fie la jumătate, adică fie la 24 de kilowați, fie la 12. În schimb, o centrală în condensare poate să funcționeze de la 6 kilowați și face economie. Dacă sunt 0 grade Celsius afară, pentru a încălzi toată casa, nu aveți nevoie de 13 kilowați, ci doar de 6 sau 7. Acest tip de centrală poate aduce economii de 15 - 20% pe partea de consum”, a explicat reprezentantul companiei de electrocasnice. Cu alte cuvinte, dacă vom avea centrală cu condensare, iar factura la gaz într-o lună este de aproximativ 250 de lei, vom putea economisi aproximativ 50 de lei. Există însă şi riscul ca economia pe care o facem atunci când reducem consumul de energie să fie anulată de prețul unor astfel de centrale, care este mai ridicat decât al celor clasice. Decizia UE va afecta milioane de români, deoarece în prezent 1,5 milioane de familii se încălzesc cu centrale de apartament, iar în fiecare an, în România, se vând 150.000 de astfel de centrale.

Din septembrie 2016, spunem adio centralelor termice clasice!Din septembrie 2016, spunem adio centralelor termice clasice!

Contact

Va invitam sa ne contactati folosind formularul online sau telefonic. Veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.

Sunt de acord cu termenii de utilizare a site-ului si prelucrare a datelor personale
TRIMITE MAIL
Suna: 0233 210 647
WhatsApp WhatsApp